Geert Meijer (Groningen 1937 ) studeerde aan de Vrije Academie in Amsterdam en daarna aan de Jan van Eyck Academie te Maastricht. In het jaar van zijn afstuderen (1964) werd hij lid en ook mede-oprichter van Artishock, de beweging die zich verzette tegen het heersende kunstklimaat in Limburg en het gebrek aan expositie-ruimte voor jonge kunstenaars.

Big Dipper

Opgeleid als figuratief schilder, waagde hij zich, in navolging van de Cobra-schilders, in die periode aan non-figuratief werk (zie afbeelding).

Echter, teleurgesteld over tegenwerking door de gemeente Maastricht en gebrek aan resultaat met Artishock keerde hij, evenals  Lei Molin, Maastricht in 1966 de rug toe. Terug in Groningen vond hij emplooi als docent aan de Academie Minerva.

Toen in 1992 zijn beide tweelingzonen bij een zeilongeluk omkwamen, vestigde hij zich opnieuw in het zuiden, in de niet meer als zodanig in gebruik zijnde lagere school in Mechelen. Hij overleed in Gulpen in 2011.

Het werk van Geert Meijer en andere Artishock-kunstenaars is nog te zien tot en met 22 april 2019, voor meer informatie klik HIER.