—– PERSBERICHT —–

Primeur expositie TRILOGICA Peter Slegers in Museum Valkenburg

Authentieke multidimensionale werken leiden tot een nieuwe beleving van kunst

Soms besef je pas achteraf wat de betekenis is van datgene wat zich in het verleden heeft gemanifesteerd. Zo ook bij de expositie TRILOGICA van Peter Slegers. De 3 eerdere reizende kunstprojecten AAN TAFEL, ONDERGAAN en OVERSTIJGEN van Peter Slegers vormen een drie-eenheid. “Geboren als Brabander, leef ik met de voetjes op de grond en met mijn hoofd in de hemel”, aldus Peter Slegers.  Zijn ontdekking van het combineren van ambachtelijk werk met eigentijdse audiovisuele technieken bieden hem een verrassend palet aan nieuwe artistieke uitingen. Daaraan koppelt hij zintuiglijke ervaringen als geluid, beeld en geur aan filosofie en spiritualiteit. Deze innovatieve beleving van kunst zal als eerste in Nederland te ervaren zijn in Museum Valkenburg van 29 januari tot en met 16 april 2023.

Bij AAN TAFEL is de inspiratiebron Het Laatste Avondmaal van Leonardo. Die tafel staat symbool voor datgene wat de 3D waarneembare wereld je te bieden heeft. Het is een uitnodiging voor iedereen. Welke plaats neem je in? Hoe neem je deel en hoe deel je? Het symboliseert het element aarde. In ONDERGAAN is het thema water. Ons diep wezen wordt erin gespiegeld. Je wordt ondergedompeld in de meest uiteenlopende ervaringen van dit leven. Waarbij je steeds weer boven komt drijven en kunt groeien. OVERSTIJGEN verbeeldt de transformatie naar een hoger zelfbewustzijn. Je bent bevlogen onderweg. Loskomend van de aarde en vrij van de verleidingen van het ego. Je kunt nu herrijzen als een Phoenix, het Element vuur.

De 3 projecten werden eerder al los van elkaar in Nederland gepresenteerd. Daar werd de logische verbinding zowel Peter Slegers als voor de bezoekers voelbaar en zichtbaar. Hij raakte geïnspireerd om het als een drie-eenheid te verbeelden: Eureca TRILOGICA! Hij heeft een passie voor authentieke kunst. In zijn atelier in Maastricht inspireert hij gastkunstenaars door op ware grootte zijn interpretatie van Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te projecteren. “Toen ik zijn origineel op mijn werk projecteerde beleefde ik een schitterende ervaring. Ben daarna eigentijdse audiovisuele technieken toe gaan voegen aan mijn ambachtelijk werk.”, aldus Slegers.

Deze innovatieve expositie is te beleven in de Charles Eyck-zaal van Museum Valkenburg van 29 januari tot en met 16 april 2023 en wordt op zondag 29 januari 2023 om 15.00 uur geopend.

—– NOOT VOOR DE REDACTIE —–

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u contact opnemen met Resi Vervoort-Stevens tel. 06 2244 6855 of met Museum Valkenburg:

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301CW Valkenburg aan de Geul

043 601 6394

info@museumvalkenburg.nl

https://www.museumvalkenburg.nl

Beeldmateriaal kunt u downloaden via onderstaand ‘Media Pack’.