—– PERSBERICHT —–

Romeins verleden in Valkenburg

Kom tijdens deze Romeinenweek van 25 april t/m 3 mei naar Museum Valkenburg. Dit jaar is het thema Romeinen en Archeologie. Bezoekers zijn de hele week welkom. Doorlopend is er de tentoonstelling Reis door de Tijd, waarin het Romeinse leven in Valkenburg wordt belicht. De verbindingsweg van de Franse kust naar Keulen, de “Via Belgica”, was de levensader voor deze streek. Talrijke vondsten vertellen het verhaal van de Romeinse bewoners in Valkenburg aan de Geul, zoals de villa’s voorzien van luxe.

Op woensdag 29 april en zaterdag 2 mei is de archeologische werkgroep Valkenburg aanwezig. Er zijn speciale activiteiten voor de jeugd. Zij kunnen zelf ontdekken hoe archeologen te werk gaan. Er is een speurtocht beschikbaar over de geschiedenis van Valkenburg. En voor de jongere kinderen is er een activiteit: schatgraven. Wat wordt er zoal in de grond gevonden door archeologen?
Tijdens deze dagen kun je zelf een poging ondernemen om van onze Romeinse bodemvondsten weer één geheel te maken. En neem ook eens een kijkje bij het Archeologisch Restauratieatelier op de tweede verdieping, waar je kunt kijken hoe archeologisch onderzoek in z’n werk gaat.

Op vrijdag 1 mei is er een speciale wandeling: “Ontdek het Romeins verleden.”, een landschapsstudie over de Via Belgica en de Romeinse wachttoren Goudsberg.
Waar leefde de Romeinen in dit landschap? En waarom net op die plek? Onder leiding van een gids zal deze wandeling een indruk geven van 2000 jaar geleden. De wandeling voert langs verschillende Romeinse elementen in en om Valkenburg aan de Geul.

Hou de website van Museum Valkenburg in de gaten voor meer details over het programma.

—– NOOT VOOR DE REDACTIE —–

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u contact opnemen met:

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301CW Valkenburg aan de Geul

043 601 6394

info@museumvalkenburg.nl

https://www.museumvalkenburg.nl

Beeldmateriaal kunt u downloaden via onderstaand ‘Media Pack’.