—– PERSBERICHT —–

Annemiek Mommers                                

‘Het geheim van De Piepert’

9 augustus t/m (verlengd t/m 20 september 2020)

In de Jaques Vonk-zaal van Museum Valkenburg wordt van 9 augustus t/m (verlengd t/m 20 september 2020) de expositie ‘Geheimen van De Piepert’ van fotograaf Annemiek Mommers getoond.

Met deze foto-expositie neemt Annemiek de kijker mee op een wandeling door het natuurgebied uit haar jeugd. Fotograaf Annemiek Mommers (1972) werd geboren in Eys.  Ze studeerde Fotografische Vormgeving in Den Haag en maakt naast haar werk als fotojournaliste kunst, waarin ze fotografie en schilderen combineert. Met haar eigen manier van kijken vertaalt ze verhalen naar één beeld.

Aan de hand van foto’s, gevonden voorwerpen en verhalen, schetst ze een beeld van De Piepert in Eys en verwondert zich over al het moois dat ze onderweg tegen komt. Op haar reis door de tijd legt ze de rijke geschiedenis van dit unieke natuurgebied bloot en herontdekt de dingen die ze als kind tegenkwam tijdens de wandelingen met haar vader. Met de onbevangenheid van het tegendraadse meisje dat ze ooit was, zoekt ze naar verhalen die De Piepert te vertellen heeft. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze een geheimzinnig luik in het Eyser-bos, stuit op een spookwagon en ontrafelt het geheim van de sprookjesfiguren die er al meer dan tien jaar staan. In haar foto’s met bijbehorend boek legt Annemiek niet alleen de wonderlijke dingen vast die ze aantreft, ze verbaast zich ook over schijnbaar doodgewone dingen die ze tijdens haar wandelingen ziet. Ze legt ze in al hun schoonheid vast en hoopt dat de lezer over haar schouder meekijkt. Want wat op het eerste oog gewoon lijkt, blijkt vaak iets heel erg moois te zijn. Met haar ‘Geheimen van De Piepert’ nodigt Annemiek Mommers de bezoekers niet alleen uit om mee te lopen door het landschap van haar jeugd, ze hoopt ook dat ze met deze expositie én het boek dat ze er over maakte, mensen inspireert om wat bewuster naar hun eigen omgeving te kijken.

De vernissage van de expositie is op zondag 9 augustus 2020 om 15.00 uur en is i.v.m. het corona-protocol alleen toegankelijk voor genodigden. De inleiding wordt gehouden door Paul van der Steen – Schrijver / journalist.

Voor meer informatie over deze tentoonstelling en/of beeldmateriaal neem contact op met

Museum Land van Valkenburg

T 043 601 6394 / 06 48663700

E info@museumlandvanvalkenburg.nl.

—– NOOT VOOR DE REDACTIE —–

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u contact opnemen met:

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301CW Valkenburg aan de Geul

043 601 6394

info@museumvalkenburg.nl

https://www.museumvalkenburg.nl

Beeldmateriaal kunt u downloaden via onderstaand ‘Media Pack’.