—– PERSBERICHT —–

Peter Slegers

‘AAN TAFEL !’

Multidimensionale kunst

21 juni t/m 2 augustus 2020 in de Jacques Vonk-zaal van Museum Valkenburg

De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) behaalde aan het Mollerinstituut Tilburg zijn diploma leraar tekenen/handvaardigheid. Peter heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Deze werken waren op maat van het origineel. In deze meerdimensionale werken leidden de kenmerken van zijn schilderkunst, in combinatie met video beelden en geluids-projecties, tot een geheel nieuwe beleving van kunst. Op uitnodiging van Museum Valkenburg exposeert Peter in de Jacques Vonk-zaal met een heel nieuw meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

Over zijn recente project zegt Peter zelf: ‘Ik heb uitvoerig onderzoek gedaan naar het werk van Leonardo en zijn drijfveren. In de kapel Santa Maria Delle Grazie in Milaan heb ik het origineel bestudeerd. Vele elementen in Het Laatste Avondmaal fascineren me zoals astro-theologische verwijzingen, de toepassing van de ‘gulden snede’ en vooral het gebruik van verbeelding. Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm. Ik nodig bezoekers uit  ‘aan tafel’ om het werk meerdimensionaal te ervaren, waarbij het doel is om álle zintuigen te prikkelen’.

Museum Valkenburg en Peter Slegers nodigen u dan ook van harte uit om deel te komen nemen aan dit interactieve, multidimensionale experiment met kunst, video-beeld, geluid en geur.

De vernissage op zondag 21 juni is i.v.m. de corona-crisis alleen voor genodigden.

De inleiding wordt verzorgd door: René Gabriels – filosoof – Universiteit Maastricht.

” Peter is elke zondag aanwezig van 28 juni t/m 2 augustus ”

—– NOOT VOOR DE REDACTIE —–

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u contact opnemen met:

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301CW Valkenburg aan de Geul

043 601 6394

info@museumvalkenburg.nl

https://www.museumvalkenburg.nl

Beeldmateriaal kunt u downloaden via onderstaand ‘Media Pack’.