Laden Evenementen

Van 5 juli tot 16 augustus 2015 presenteert Museum Land van Valkenburg in de bovenzaal schilderijen van Daniëlle Posthumus.
Daniëlle studeerde in 1993 af in monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. In de jaren daarna reisde ze naar Israël, India en Indonesië. Vervolgens woonde en werkte ze zeven jaar in Zuid-Duitsland. In 2006 verhuisde zij naar het zuiden van Nederland, waar zij zich in 2010 aansloot bij Werkplaats K. In 2013 richtte ze Atelier Daan op.

Jibbe

In haar monumentale schilderijen werkt zij met uiteenlopende materialen zoals lak, beits, acryl, krijt, foto’s, stof en draad. Ze laat haar werken ontstaan door de verschillende materialen laag voor laag aan te brengen. Vaak maakt zij verschillende reliëfs waarin ze fotokopieën verwerkt.

Het startpunt van al haar werken is gewoon beginnen en alles mag. De chaos die hieruit ontstaat, laat ze geleidelijk overgaan in een balans van sfeer en rust. Zo gaat ieder werk zijn eigen leven leiden. Kleuren spelen daarin een belangrijke rol.

Op de zondagen 5 en 12 juli zal de kunstenaar zelf aanwezig zijn.

Naast haar creatief werk verzorgt Daniëlle op locatie of in Atelier Daan cursussen en workshops. Zie hiervoor www.atelier-daan.nl.

De foto toont van Daniëlle Posthumus ‘Vergeet de tijd’
(gemengde technieken op linnen; 40×40 cm in houten baklijst).

De tentoonstelling vindt mede plaats dankzij een financiële bijdrage van het Huis voor de Kunsten in het kader van de promotie van Limburgse kunstenaars.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis