Laden Evenementen

Museum Land van Valkenburg presenteert in de bovenzaal van 23 augustus tot 27 september 2015 de expositie ‘Joseph Kerff; schilder, illustrator’.

Joseph Kerff ‘Paradijs’

De kunstenaar Joseph Kerff ( 1943) uit Heerlen schildert en tekent vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid. Menselijke thema´s, vaak gebaseerd op de actualiteit, staan centraal in zijn werk . Deze thema´s presenteert hij met een licht anarchistische instelling, waarin verbazing, angst, verontrusting of woede doorschemeren. Vooral zijn tekeningen getuigen hiervan, al zit er ook een portie ironie in die alles enigszins relativeert .

Joseph Kerff is een succesvol illustrator. Hij stelt zijn illustratieve werk het liefst beschikbaar aan schrijvers waarvan de thematiek overeenkomt met de zijne, zoals Gerrit Komrij, Gerard Reve, de in Heerlen geboren dichter Leo Herbergs en de Russische avant-gardist Daniil Charms.

De tentoonstelling wordt geopend in aanwezigheid van de kunstenaar op zondag 23 augustus 2015 om 15.00 uur in de bovenzaal van het museum.

Met dank aan de provincie Limburg, het Huis voor de Kunsten Limburg en de Gemeente Valkenburg aan de Geul.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis