Laden Evenementen

Museum Land van Valkenburg presenteert van 13 maart t/m 24 april 2016 op de tweede verdieping werk van Jack Vreeke.

TV Limburg noemde hem ooit de meest populaire kunstenaar van Limburg. Inderdaad, wie het werk van Vreeke ziet, wordt altijd getroffen. Onweerstaanbaar komt het op je af. Het is niet te ontwijken. Overweldigd word je door de beweeglijkheid, ongewone combinaties, heerlijke kleuren, vitaliteit, levensgenot, exuberante uitingen en geniale vondsten.

Hij gebruikt alles uit het dagelijkse leven wat er maar te gebruiken is. Hij lijkt niet te temmen in zijn creativiteit. Voorwerpen brengt hij bij elkaar die je nooit zou verwachten, en dit met een humor die in een museum zeer ongewoon is. Waar ruimte, voorwerpen en personen relationeel en funtioneel bedoeld zijn, lijken bij Jack Vreeke voortdurend humoristische combinaties, woordtyperingen en uitvergrotingen in zijn brein op te rijzen. Hij is een cabaretier die spreekt met vormen en kleuren. Ook bij hem vraag je je waar hij die humoristische vondsten vandaan haalt. Wie somber gestemd is, kan na een ervaring met Jack Vreeke niet anders dan blij de straat weer opgaan.

Door zijn ongebreidelde gewoonte alles wat hij ziet, om te vormen tot iets ongewoons, was hij gedwongen zijn creatieve ruimte te vergroten van de schilderkunst naar objecten, installaties en projecten. Slechts weinig kunstenaars zijn zo divers in hun kunstuitingen als Jack Vreeke.

Jack Vreeke (1942) is opgeleid aan de Academie voor Beeldende kunst in Tilburg. Zijn favoriete onderwerp was het Straattheater en de Bonte Storrem in Maastricht. In 2011 sloot hij een langdurig Maastrichts schilderproject af met het Struyspanorama voor ‘In den Ouden Vogelstruys’ aan het Vrijthof te Maastricht en met de Vastelaovendposter voor de provincie Limburg. Daarnaast maakte hij gebeeldhouwde macrovogelveren, en werkte hij ruimtelijk voor grote zomerprojecten in Vlissingen. Hij is de oprichter van Kunsthal Weert’

www.jackvreeke.nl www.kunsthalweert.nl

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis