Laden Evenementen

In het kader van de tentoonstelling ‘Limburgers in Amsterdam’ geeft op zondag 24 november mevrouw Dr. Monique Dickhaut om 11.00 uur in het museum een lezing met als titel: ‘Arcadië voorbij’. Het Limburgse kunstdebat in de Wederopbouwperiode (1945-1965).

Voor deze lezing en tentoonstelling gelden de gebruikelijke toegangsmiddelen zoals op deze website vermeld zijn. Kijk voor meer informatie over deze tentoonstelling op: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/tentoonstelling-limburgers-in-amsterdam/

Monique Dickhaut schreef ook het boek “Arcadie voorbij. Het Limburgse kunstdebat in de Wederopbouwperiode (1945 – 1965)” en is haar proefschrift. De titel “Arcadie voorbij” verwijst naar de situatie na WO II toen de mythe van het arcadische Limburg onherroepelijk voorbij was en de worsteling tussen de katholieke identiteit en de sociaal-culturele veranderingen die Nederland in beweging brachten ook niet aan deze provincie voorbijgingen. Het kunstdebat weerspiegelde deze worsteling, met als voorbeeld het werk van Aad de Haas in de kerk in Wahlwiller.

Het boek van Monique is te koop in onze Museumshop.

Houd u rekening met mogelijke drukte in Valkenburg vanwege de kerstmarkt.

Deel dit bericht, kies je platform!

Entree voor het gehele museum:

  • € 8,00 p.p. (incl. gratis kopje koffie)
  • Studenten: € 4,00 p.p.
  • Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
  • Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis